2011 m. spalio 4 d., antradienis

LIULIA-KEBABAS

Iš esmės šiam patieklui kiauliena netinka, nes jis iš turkiškos virtuvės, o turkai kiaulienos nevalgo. Bet mes-lietuviai, todėl mano liulia-kebabas bus iš maltos kiaulienos. Prireiks:

Medinių iešmelių
Faršo
Svogūno, česnako
Druskos, pipirų
Šviežių petražolių
Kalendros džiovintos ar šviežios.

Iešmelius užmerkti į vandenį. Mėsą gerai išmaišyti su tarkuotu svogūnu, spaustu česnaku ir prieskoniais iki vienalytės masės.
Formuoti kukulius ir mauti ant iešmelių gerai paspaudžiant. Aš tarpuose dar paprikos užvėriau, bet ji nebūtina. Kepti ant grotelių arba keptuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą