2011 m. spalio 18 d., antradienis

SAUSAINIAI PRIE ARBATOS

Paprastučai sausainukai, tinkami prie arbatos ar kavos. Skniausi bus po trijų dienų...net nežinau kodėl, bet stovėti gali ilgai ri nuo to tik gerėja skonis :)
200 gr sviesto,
100 gr cukraus
1 arb. š. vanilinio sukraus,
2 kiaušiniai ir dar 1 aptepimui,
1 arb. š. kepimo miltelių,
1 citrinos nutarkuota žievelė 
400 gr miltų- maždaug, žiūrėti pagal tešlą, kad nebūtų per kieta.

Pabarstymui: 
cukraus ir aguonų maždaug po 2 arb.š.. Galima barstyti smulkintais riešutais.

Sviestą išlydyti, suplakti kiaušinius ir gerai išmaišyti su cukrumi bei vanile. Po truputį berti miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą ne per kietą, bet , kad neliptų prie rankų. Padėti į šaldytuvą valandai.
Tada kočioti lakštą apie 3-4 mm storio ir formele išspausti sausainius. Sudėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos, sutepti kiaušinio plakiniu paviršių, barstyti cukraus ir aguonų mišiniu . kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagels.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą