Paprastučai sausainukai, tinkami prie arbatos ar kavos. Skniausi bus po trijų dienų...net nežinau kodėl, bet stovėti gali ilgai ri nuo to tik gerėja skonis :)
200 gr sviesto,
100 gr cukraus
1 arb. š. vanilinio sukraus,
2 kiaušiniai ir dar 1 aptepimui,
1 arb. š. kepimo miltelių,
1 citrinos nutarkuota žievelė
400 gr miltų- maždaug, žiūrėti pagal tešlą, kad nebūtų per kieta.
Pabarstymui:
cukraus ir aguonų maždaug po 2 arb.š.. Galima barstyti smulkintais riešutais.
Sviestą išlydyti, suplakti kiaušinius ir gerai išmaišyti su cukrumi bei vanile. Po truputį berti miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą ne per kietą, bet , kad neliptų prie rankų. Padėti į šaldytuvą valandai.
Tada kočioti lakštą apie 3-4 mm storio ir formele išspausti sausainius. Sudėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos, sutepti kiaušinio plakiniu paviršių, barstyti cukraus ir aguonų mišiniu . kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagels.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą