Picą išmokau gaminti visai neseniai. Ką turiu omenyje- išmokau, o gi tai, kad dabar tvirtai galiu pasakyt, kad padas gaunasi skanus, plonytis, traškus, o visi kiti priedai sudėti pagal eiliškumą, kaip priklauso... Iš pradžių pagrindas gaudavosi tai per storas, tai per kietas, vis kažkas negerai... O sėkmės paslaptis tame, kad reikia gerai, ilgai minkyti tešlą, plonai kočioti, na, ir žinoma, nepriberti per daug miltų, kad nebūtų kieta :)
Taigi, standartinės orkaitės skardos dydžio picos pagrindui prireiks:
Miltų (naudoju Karališkus) 300 gr
Mielių (galima ir sausų ) 0,5 pakelio
Alyvų aliejaus 3 v.š
Cukraus 0,5 a.š.
Druskos 0,5- 1 a.š.
Vandens...apie 150 ml
Mieles ištirpinti su cukrumi, šlakeliu drungno vandens ir trupučiu miltų, palikti pakilti. Kai pakils, supilti į miltus mieles ir aliejų ir maišant šaukštu pilti vadenį. Kai miltai sukimba, bet dar kraštuose yra sausų, pradėti minkyti ranka. Tešla turi būti minšta, palaipsniui nebelipti prie rankų. Minkome 10-15 min. Padedame šiltai pakilti. Kai pakyla, perminkome ir kočiojame ant miltuoto paviršiaus labai plonai, tiek, kad dar būtų įmanoma perkelti į skardą.
Paprastai aš lakštą iškočioju didesnį nei skarda, o kraštelius peiliu apipjaunu.
Pasiruošiame pomidorų padažą:
Keletą šviežių pomidorų sutarkuoti, dėti druskos, cukraus, truputį aliejaus, rozmarino, baziliko, raudonėlio, česnako ir porą šaukštų gero pomidorų padažo (pirktinio). Viską išmaišyt.
O dabar dedame likusius produktus tokia tvarka:
Pomidorų padažu ištepame pagrindą,
Fermentinis sūris 300 gr
Mėsa (kumpelis) 200 gr
Svogūnai 2 vnt
Pomidorai 3-4 vnt
Alyvuogės perpjautos pusiau
Picos prieskoniai.
Žodžiu, pirmiausia dedamas sūris, o ant viršaus lieka vandeningiausias produktas- ar tai pomidorai, ar grybai...
Orkaitę įkaitinti iki maksimumo ir dėti picą į aukščiausią lentyną. Kepti ,kol krašteliai paruduos, apie 15 min.
Viskas, iškepta, skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą