Anadien su merginomis prisiminėme tuos gerus darželio/mokyklos laikus, kai virtų bulvių cepelinai su neaiškiu balzganu padažu buvo dažnas svečias valgyklose... Kaip mes jų nemėgom, kaip sukdavom nosytes į šalį... Tačiau, kaip aš sakau, nėra neskanaus maisto, tik prastos šeimininkės :) Tad , nusprendžiau reabilituoti šį be reikalo pas dažną iš mūsų užmirštą patiekalą. Stengiausi iš širdies, kad ir bulvės, ir įdaras būtų kuo skanesni.
Na, dabar valgydami niekas nosyčių į šalį nesuko, o prašė dar pakartot!
Maždaug 17-likai cepelinų reikės:
2 kg virtų su lupena bulvių
2 kiaušinio trynių
Krakmolo tiek, kad sudarytų bulvių masės, apie 250 gr.
Bulves nulupti, sumalti mėsmale, suminkyti kartu su tryniais , krakmolu ir druska. Masė beveik nelimpa prie rankų.
Įdarui:
500 gr virtos kalakutienos (arba vištienos)
Virta morka
Svogūnas
Druska, pipirai
100 ml sultinio nuo mėsos
Sviesto šaukštas
Mėsą sumalti, morką taip pat, supilti sultinį, druską, pipirus. Svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną ir viską sumaišyti. Įdaras turėtų būti sūrokas, jaustis pipirai... bet jau čia kaip kas mėgsta.
Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius cepelinus.
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti , kai jau iškils, 10 minučių.
Mes valgėme su rūkytų lašinukų ir svogūno padažu bei grietine. O kas nori jau visai pasinerti į mokyklos laikus, reikėtų išsilydytį keptuvėje sviesto, grietinės, pasūdyti ir užpilti cepelinus:)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą