Labai paprastas receptas vištienai ant grotelių. Bet mums taip patinka, kad jau nebesuskaičiuoju, kelintą kartą šiemet kepiau. Mėsa gaunasi itin minkšta, o marinavimui pakanka poros valandų. Aišku, kuo ilgiau, tuo geriau.. Garnyrui prie ryžių ir pomidorų pagaminau savo 'greito marinavimo' paprikas. Labai geras būdas: paprikas supjausčiau ir užpyliau marinatu iš puses litro vandens, druskos, cukraus ir acto. Reikia ragauti, stengtis, kad jaustųsi cukrus. Užpyliau stiklainiuke, ir palakiau tik tiek, kol atvėso. Paprikos suminkštėjo, tapo saldžiarūgštės....
Taigi, šašlykui reikės:
Vištienos ketvirčių 2 kg
Kefyro (labai tiks šaltibarščių) 0,5 l
Druskos 1 a.š
Cukraus 0,5 a.š.
Pipirų
Česnako 3-4 skilt.
Medžiotojų prieskonių (Saldvos), arba bet kokių kitų prieskoninių žolelių.
Ketvirčiams nupjauti blauzdeles, o kumpelį perkirsti pusiau. Mėsą užpilti kefyru, suberti prieskonius, išspaustas česnako skilteles. Labai gerai permaišyti ir palikti marinuotis...
Kepti grotelėse ant karštų žarijų. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą