Nuostabus patiekalas mėgstantiems 'šilkinius' kukulius. Tokius, kaip iš parduotuvės,bet šimtą kartų skanesnius, nes pagaminta namuose. Man juos parodė Neringa, skubėjau gaminti ir ragauti.
Iki tobulybės reikia tiek nedaug:
Bulvių,virtų.
Krakmolo
Druskos
Kiaušinio trynio.
Virtas bulves sumalti mėsmale. Masę dubenyje padalinti braukiant pirštuku į keturias dalis. Vieną dalį išimti ir priberti krakmolo. Išimtąją dalį sudėti atgal, pasūdyti, įdėti trynį ir gerai išminkyti. Imti nedidelį tešlos gabaliuką, ir suteikti jam va tokią formą:
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškyla , na, ir dar kokią minutėlę. Labai skanu su spirgučių/grietinės padažu.
O aš niekaip neapsisprendžiau, ar virtos bandutės skaniau, ar keptos:
Ką galiu pasakyt? Ir tai ir taip skanu :) Verta pabandyt...
krakmolas turi sudaryti 1/4 dali bulviu mases. Sverti nereikia, tiesiog bulviu mase d,kryziu :) ta viena dali ismiat ir pripilat i tuscia vieta krakmolo. Isimtaja dali dedat atgal ir minkot :) Tikiuosi , man pavyko paaiskint?
AtsakytiPanaikintiJei bulviu virtu daugiau bus, virs 2 kg, tada ir trynius jau bent 2 dekit.