Receptas gerai žinomas forumuose bei tinklaraščiuose, daugelio jau išbandytas bei išgirtas. Aš pagal jį paprikas marinuoju antri metai, nes gaunasi išties labai skaniai. Originaliam recepte reikia pilti stiklinę aliejaus, bet man jo buvo per daug pernai, todėl sumažinau perpus.
3 kg paprikų
1 l vandens,
1 stiklinė acto (9 proc),
100 ml aliejaus ,
1 stiklinė cukraus,
1 valg. š. druskos.
Paprikas išvalyti ir supjaustyti juostelėmis. Sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 3 minutes nuo užvirimo.
Sudėti į paruoštus stiklainukus (man gavosi 7 vnt po 0,5 l), kur jau įdėta po šaukštelį medaus ir po skiltelę česnako.
Marinatą užvirinti ir užpilti paprikas. Užsukti dezinfekuotais dangteliais. Tam reikalui naudoju salicilo spiritą- sudrėkintu vatos diskeliu ištrinu dangtelių vidų.
Keletą stiklainukų padariau labai plonomis juostelėmis pjaustytų paprikų- tiks ant picos ar į salotas.
Skanaus!!!
Oho kokie spalvingi stiklainiukai. :) Gražu ir be galo skanu, puikios paprikos.
AtsakytiPanaikintiPuikus skonis,aš daug metų taip konservuoju...
AtsakytiPanaikintiSiuo budu jau keleta metu konservuoju. Tai skaniausios paprikos ziema!!!
AtsakytiPanaikintiPameginsiu ir as dar nesu valgiusi.tik nesupratau medu deti i stiklainio dugna?
AtsakytiPanaikinti