Puikus užkandis bet kokia proga, o vasarą į gamtą- išvis puiku! Kiek teko gaminti ir vežtis, jie dingsta nuo stalo pirmiausiai...
Taigi, prie darbo. Mėsos imti pagal poreikį, pagal žmonių skaičių. Pas mane šiuo atveju buvo taip:
Kamuoliukams:
Faršo kiaulienos/jautienos 0,5 kg
Batono riekelių, išmirkytų piene 2 vnt
Kiaušinis
Svogūnas sutarkuotas
Česnako skiltelė išspausta
Druska, pipirai
Džiūvėsėlių apvoliojimui
Aliejaus kepimui.
Priedai:
Cukinijos griežinėliai , apkepti apliejuje, marinuoti maži pomidoriukai, alyvuogės. Žinoma, galima patiekti visai kitaip- su marinuotais kornišonais, majonezo padažu, kepta duona... Su kuo tik širdis geidžia :)
Batono riekeles gerai nuspausti, sudėti į mėsą ir gerai išminkyti su svogūnais, česnakais, prieskoniais, kiaušiniu iki vienalytės masės. Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Apvolioti juos džūvėsėliuose (galima dar papildomai ir sezamo sėklose, bus dar skaniau ir įdomiau). Dėti į gerai įkaitintą aliejų, vis vartyti, kad išliktų apvalūs, vienodai ir gerai iškeptų. Išimti ant servetėlės ir palikti atvėsti.
Tada sudėti ant apkeptos cukinijos , smeigti smeigtukais, užverti pomidorus, alyvuoges...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą