2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

PIKANTIŠKI SILKĖS SUKTINUKAI MARINATE

Marinatas silkutei gavosi tobulas- aromatingas, pikantiškas. Pagrindiniu 'smuiku sugrojo' gvazdikėliai. Be jų čia- niekaip, kaip ir be medaus. Apskritai, siūlau nieko neišimti ir nekeisti proporcijų, nes visko čia buvo kaip tik. Paprikos irgi buvo ne paskutinėje vietoje-pridavė papildomo aromato ir skonio. Taigi, mano šaunioji silkutė:
50 ml Obuolių actas
2 vnt. Lauro lapai
0,5 vnt. Morka
2 vnt. Gvazdikėliai
1 vnt. Svogūnas (baltas)
0,5 vnt. Paprika
4 vnt. Pipirai (juodieji)
200 ml Vanduo
2 arb. šaukštelis Medaus
4 vnt. Silkės file

Pirmiausia pasigaminame MARINATĄ (jį naudoju eilę metų, pats skaniausias, kiek teko ragauti): vandenį su actu pastatome virti ir sudedame lauro lapus, gvazdikėlius, griežinėliais pjaustytos morkos pusę, pipirus. Kai tik užverda, išjungiame ir paliekame pravėsti. Į dar šiltą marinatą sudedame medų ir išmaišome.

Silkutės file įstrižai laikant peilį perpjauti išilgai, gausime 8 ilgus gabalėlius. Tada plonais šiaudelias supjaustome papriką ir svogūną ir po keletą šiaudelių įvyniojame į file (kuo daugiau- tuo geriau). Susmeigiame smeigtuku, statome į gilesnį indą , likusį svogūną sudedame šalia ir užpilame pilnai atvėsusiu marinatu su visais prieskoniais.
Laikome mažiausiai 3 val, o geriau- per naktį. Aromatas nepaprastas, gvazdikėliai ir paprika labai dera čia. Patiekiame su virtomis bulvėmis arba tiesiog juoda duona.
SKANAUS!

1 komentaras: