2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

VIŠTIENA SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS MAIŠELYJE

Gražus ir skanus vištienos patiekalas maloniai nustebinęs šeimyną, nes pats tešlos maišelis gavos labai skanus. O ką jau kalbėti apie minkštutę mėsytę viduje. 

6 vnt. Vištos blauzdelių
1 valg. šaukštas Sviesto
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Sluoksniuotos bemielės tešlos
50 g Fermentinio sūrio
- pagal skonį Prieskonių vištienai
5 valg. šaukštas Žirnelių šaldytų
2 puodelis Bulvių košės (gali būti ir vakarykštė)

Blauzdeles ištrinti prieskoniais ir kepti apie 30 min iš visų pusių, kol bus beveik gatavos. Palikti atvėsti.
Išsivirti bulvių košę , atvėsinti, sumaišyti su tarkuotu sūriu. Svogūną pakepti svieste, berti šaldytus žirnelius, pakaitinti, kol atitirps ir sušils. Visa tai sudėti į košę ir išmaišyti .
 Sluoksniuotą tešlą atšildyti. Kiekvieną lakštelį pjauti pusiau, dar kiek pakočioti, kad būtų didesnis. Į vidurį dėti šaukštą bulvių masės, statyti apkeptą šlaunelę, suimti gražiai kraštelius nepalikenat tarpų , dar viršuje ranka gerai paspausti 'maišelio' viršų ir surišti nestipriai siūlu.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje kol maišelis bus gražiai rudas. Nuimti siūlą, patiekti su daržovėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą