2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

KEPSNYS SU SŪRIU IR POMIDORAIS

Priklausomai nuo valgytojų skaičiaus prireiks:

Sprandinės,
Pomidorų,
Majonezo,
Fermentinio sūrio (pvz., Gouda),
Svogūno galvų,
Druskos, pipirų, Provanso žolelių mišinio, ar bent jau džiovintų rozmarinų bei raudonėlio.
Folijos kepimui.

Sprandinę supjaustyti maždaug delno dydžio neplonais kepsniais. Pabarstyti druska, pipirais, žolelėmis ir palikti truputį pasimarinuoti. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais, pomidorus storesnėmis rieklėmis, sūrį sutarkuoti 'burokine' tarka.
An folijos lakštelio dėti mėsą, plonai patepti majonezu, berti nemažą saują svogūnų, tarkuoto sūrio, bei galiausiai uždėti riekę-dvi pomidorų. Pomidorai, būdami viršuje, neleis sūriui sudegti, kol mėsa iškeps. folijos kraštelius užkelti, suformuoti bortelius. Va taip:



Garnyrą galima pasidaryti bet kokį, tačiau pasidalinsiu labai neblogu ryžių paruošimo būdu: į čenakinę berti 100 gr ryžių, truputį druskos, kario ir užpilti vandeniu maždaug dvigubai daugiau nei ryžių ir statyti į orkaitę kartu su kepsniais.
Kepsniuka iškepė per 45 min, o ryžiams užteko pusvalandžio.


Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą