2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

SALOTOS SU VIŠTIENA IR ŽEMĖS RIEŠUTAIS

Skanios, sočios, pikantiškos salotos puikiai tik vakarienei ar prie taurės vyno... Receptą sudėliojau pati iš kai kurių kitų, jau ragautų, bei pridėjusi dar šio to iš širdies :)
Pabrėšiu, kad slyvų neturi būti daug, tik kur-ne-kur , riešutų irgi padauginti nereikia :). Taigi, keturioms nemažoms porcijoms prireiks:

Pekino kopūsto 200 gr,
Morkytė maža 1 vnt,
Džiovintų slyvų 10 vnt,
Žemės riešutų 2 saujos
Rūkytų vištienos kumpelių be kaulo 2 vnt (tiks ir ketvirčiai, ar krūtinėlė),
Majonezo, skiltelė česnako, druskos, pipirų.

Pekino kopūstą smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti, slyvas supjaustyti į tris dalis, vištieną supjaustyti plonai gabaliukais. Žemės riešutus pakepinti sausoje keptuvėje, kol pagels, vis pamaišant, nes mėgsta degti labai :).
Majonezą sumaišyti su visais prieskoniais atskirame dubenėlyje, o į salotas sudėti tik prieš patiekiant, nes jei ilgiau pastovės, slyvos išbrinks ir duos nelabai gražią spalvą :)
Nuoširdžiai siūlau išbandyti!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą