Skanios, sočios, pikantiškos salotos puikiai tik vakarienei ar prie taurės vyno... Receptą sudėliojau pati iš kai kurių kitų, jau ragautų, bei pridėjusi dar šio to iš širdies :)
Pabrėšiu, kad slyvų neturi būti daug, tik kur-ne-kur , riešutų irgi padauginti nereikia :). Taigi, keturioms nemažoms porcijoms prireiks:
Pekino kopūsto 200 gr,
Morkytė maža 1 vnt,
Džiovintų slyvų 10 vnt,
Žemės riešutų 2 saujos
Rūkytų vištienos kumpelių be kaulo 2 vnt (tiks ir ketvirčiai, ar krūtinėlė),
Majonezo, skiltelė česnako, druskos, pipirų.
Pekino kopūstą smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti, slyvas supjaustyti į tris dalis, vištieną supjaustyti plonai gabaliukais. Žemės riešutus pakepinti sausoje keptuvėje, kol pagels, vis pamaišant, nes mėgsta degti labai :).
Majonezą sumaišyti su visais prieskoniais atskirame dubenėlyje, o į salotas sudėti tik prieš patiekiant, nes jei ilgiau pastovės, slyvos išbrinks ir duos nelabai gražią spalvą :)
Nuoširdžiai siūlau išbandyti!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą