Labai skanūs, švelnaus skonio kukulaičiai, patiks kiekvienam. Garnyrui siūlyčiau bulvių košę arba makaronus. Tačiau pas mane šį kartą tik kukuliai su mėgiamaisiais marinuotais burokėliais.
Šaltinis- knyga "Dviejų Eurų Virtuvė".
Faršo 0,5 kg,
Svogūno 1 vnt,
Batono riekelių 4 vnt,
Pieno (batonui mirkyti ir padažui 200 ml),
Druskos, pipirų,
Miltų arb. šaukšteliai kupinas, lauro lapelių, pipirų žirneliais,
Svogūno 2 vnt,
Kiaušinio 1 vnt,
Sviesto arb. šaukštelis.
Piene išmirkyti batoną, nuspausti ir sudėti į faršą. Ten pat mušti kiaušinį, berti druską, pipirus ir smulkiai kapotą svogūną. Gerai išminkyti ir formuoti kiaušinio dydžio kukuliukus. Platesniame puode užvirinti stiklinę vandens ir sudėti kukulius. Vanduo juos turėtų semti iki pusės. Įdėti lauro lapelių pora, keletą žirnelių kvapiųjų pipirų. Troškinti apie 15 min. Kukulius iš puodo išimti ir atidėti į šalį.
Tuomet keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti kitą kapotą svogūną, kai apkeps, suberti miltus ir užpilti sultiniu iš puodo (apie 200 ml). Intensyviai maišant, supilti ir pieną. Jei reikia, papildomai pasūdyti, dėti maltų pipirų, ir kai užvirs, sudėti kukulius, lengvai pamaišant, pavartant dar pavirti pora minučių.
Skanaus!!!
Bet jei originaliai daryti, tai į šiuos kukulius vietoj druskos dedas kaparėliai :)
AtsakytiPanaikintioj, zinok nera tu kapareliu knygoje... O rasytoja austre pati :) Teisybes delei, vietoj pieno grietinele pyle, bet man per riebu pasirode. Antra vertus, vel gi, kiek Bavarijoje seimininkiu, tiek ir kukuliu receptu, bet kapareliu si karta nebuvo :)
AtsakytiPanaikinti