2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

VARŠKĖS PICA

Truputį nusižengiau savo principui 'niekada - niekada negaminti picos pado su varške, kiaušiniais, kefyru ar dar ten kuo', o tik tradicinį, tik mielinį. Žinoma, girdėjau gerų atsiliepimų apie picą su varške, bet nesirįžau pabandyt, kol vaikai nepradėjo rekalauti picos , o namuose nebuvo mielių, užtai buvo varškės ir visų kitų būtinų dalykų. Tad, kodėl nepabandžius...? Galiu pasakyti viena- varškės nesijaučia visai, padukas traškus, bet nekietas. Tikrai skanu, tikrai patiko. Bet jei reikėtų rinktis, žinoma, pasirinkčiau mielinį, kaip ir priklauso:)

Standartinei orkaitės skardelei prireiks:


Varškės 200 gr
Kiaušinių 2 vnt
Aliejaus 4 v.š
Pieno 4-5 v.š.
Cukraus, druskos
Kepimo miltelių šaukštelis
Miltų tiek, kad užsiminkytų minkšta, nelimpanti prie rankų tešla, na, maždaug 300 gr..

Varškę, kiaušinius, pieną, druską, cukrų išplakti mikseriu. Suberti miltųs ir kepimo miltelius. miltus berti po nedaug, maišyti, minkyti , žiūrėti, kada jau gana. Tešlą minkyti min ir palikti valandai šaldytuve.
Ant miltuoto paviršiaus kočioti lakštą, storesnį, apie 5 mm. Skardelę gausiai patepti aliejumi, nes truputį kimba ir įkloti lakštą.
Dėti norimą įdarą.

Čia įdarui naudota:


Trinti pomidorai su pomidorų padažu ir sutrintu česnaku
Olandiškas sūris
Kumpelis, dešrelės
Svogūnai 
Pievagrybių...
  Kepti 200 laipsn. orkaitėje, kol krašteliai paruduos. Aš tiesiog pakeliu picą ir pažiūriu, ar pagrindas jau pakankamai iškepęs.
Skanaus!!!

2 komentarai:

  1. Nesvarbu kokios skanios itališkos picos yra, bet šios neatsisakyčiau ne tik mažo gabaliuko bet drąsiai dar ir vieno paparašyčiau ;)

    AtsakytiPanaikinti