...arba "balta mišrainė"... Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Visiems iki skausmo žinomos salotos, be kurių, ko gero, neapsieina nei viena šventė. Receptas aiškus visiems, bet kiekviena šeimininkė gamina truputi savaip, truputį kitaip. Todėl ir aš parašysiu savo variantą. Kuo jis skirsis? Tuo, kad nėra virtų kiaušinių, morkų dedu daugiau nei kad kitur deda... Vasaros metu mėgstu įdėti šviežio agurko, krapų, svogūno laiškų.
Štai jos, mano salotos:
Prireiks:
Virtų bulvių ir morkų su lupena, lygiomis dalimis,
Marinuotų arba raugintų (man skaniau su raugintais) agurkų,
Konservuotų žirnelių,
Druskos, pipirų,
Majonezo Helmans ir bet kokio kito lygiomis dalimis pamaišyti.
Bulves ir morkas nulupti, supjaustyt kubeliais. Agurkus taip pat supjaustyti ir labai stipriai nuspausti skystį. Visas daržoves permaišyti dubenyje, supilti majonezą, pasūdyti, berti pipirų. Lengvai išmaišyti ir ragauti ...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą