2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

POMIDORINĖ SRIUBA SU RUDAISIAIS RYŽIAIS

Skani, kvapni , nekaloringa sriuba kaip tik vasarai, kada pomidorų derlius ant bangos. Pas mane pernoko nemažai pomidorų, tad nusprendžiau išvirti labai-labai pomidorinę sriubą. Recepto šaltinio nėra, nes pasiskaičiau šen bei ten, bet ,kaip visada, likau prie savo nuomonės :) Tad gavosi lengvai kreminė , su smulkiais daržovių gabaliukais - tiesiog netryniau iki vienalytės tyrės. Rudieji ryžiai čia ypač tiko, nors, kas nelabai mėgsta, puikiai tiks ir paprasti, baltieji.

Prireiks:

Pomidorų apie 1,5 kg
Svogūno galva 1-2 vnt
Morka 1 vnt
Česnako skiltelė 1 vnt
Paprika 1 vnt
Rudieji ryžiai 150 gr
Petražolės
Sultinio kubeliai 2 vnt arba sultinys natūralus
2 arb.š. miltų
1 valg.š. gero pomidorų padažo
Druska, pipirai, lauro lapas...


Viename puode užkaičiau pora litrų vandens su ryžiais ir kubeliais. Palikau virti. Kitame puode ant čiut aliejuko pakepiau kapotą svogūna su česnaku, vėleliau sumečiau morkytę tarkuotą ir smulkiai supjaustytą papriką. Po poros minučių suverčiau kubeliais pjaustytus pomidorus. Troškinau, tik kol suminkštėjo pomidorai. Tada supyliau pomidorų padaže išleistus miltus ir užvirinau. Išjungiau ir pomidorienę sutryniau blenderiu, bet ne iki tyrės, suverčiau į puodą su išvirusiais ryžiais. Pagardinau petražolėm. Skanu:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą