2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

SŪRIO KREPŠELIAI SU TUNU

Žinau, kad jau daugelis yra išbandę šiuos puikiuosius krepšelius- stalo gražuolius. Juos gaminti siūloma iš Džiugo sūrio, tačiau ne ką prastesni gaunasi ir iš pigesnio, tereikia išsirinkti kiek kietesnį, pvz, Gouda. Įdarus galima pasirinkti įvairiausius- su kumpiu, kiaušiniais, riešutais ir vynuogem, na , kiek fantazija leidžia.
Prireiks nesvylančios keptuvės, idealu, jei tai bus keramikinė. Tada kelių taurelių, tiek, kiek telpa sūrio blynukų į keptuvę bei šių produktų:
- Svogūno raudono
-Pomidoro
- Majonezo
-Sūrio Gouda
-Tuno savo sultyse

Sūrį sutarkuojame per 'morkų' tarką. Keptuvę įkaitiname ir beriame po žiupsnį sūrio, paskleidžiame lengvai.

 Kai pradeda lydytis, nukeliame.
Palaukiame kol pravės, bet bus dar pakankamai karšti blynukai. Tada, labai atsargiai , atkeliame kraštelius ir nuimame blynuka, greit perkeliam ant apverstos taurelės, pirštais prispaudžiame šonus ir paliekame, kol pilnai atvės.

Nuimame, jie jau formos nepraras.
Įdarą galimą dėti kokio širdis geidžia, bet labai skanus ir šis:
 svogūną sukapojame, tuną nusunkiame. Į krepšelį dedame svogūno, majonezo, tuno, pomidoro gabaliuką...
Skanaus!

1 komentaras:

  1. Kaip super atrodo! artimiausiu metu bus isbandyta, tikiuosi nustebinti svecius.:)

    AtsakytiPanaikinti