2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

MALTOS MĖSOS KEPSNYS "LIZDAS"

Šio patiekalo idėja yra mano sugalvota, tačiau nei padažas, nei pats kepsnys nenuvylė. Atvirkščiai- buvo puikus atradimas naujo daržovių padažiuko, kurį galima laisvai valgyti tik su koše:)

4 valg. š. Džiūvėsėlių
1 vnt. Morka
4 valg. š. Kukurūzai (skardinėje)
1 arb. š. Garstyčios
2 vnt. Svogūnai
- pagal skonį Raudonėliai
3 valg. š. Pomidorų padažo
2 vnt. Pomidorų
500 g Maltos kiaulienos su jautiena
1 vnt. Kiaušinis
1 valg. š. grietinės
- pagal skonį Druska, pipirai, sojų padažas
0,5 puodelio Vandens
Bulvių košės

Pirmiausia išsivirti bulvių košę ,kaip kas mėgsta.
Maltą mėsą suminkyti su džiūvėsėliais, vienu kapotu svogūnu, kiaušiniu, druska ir pipirais. Formuoti drėgnomis rankomis kiaušinio dydžio ir formos kukulaičius. Juos apkepti ant didesnės ugnies keptuvėje be papildomų riebalų.

Išimti ir iškart į tą pačią keptuvę berti kitą kapotą svogūną, po kiek laiko- morkas sutarkuotas, tada pomidorus smulkiai pjaustytus , berti kapoto raudonėlio žiupsnelį. Daržoves kepti, kol morkos suminkštės, berti kukurūzus.

Tada ant daržoviu dėti pomidorų padažą, sojų padažo šlakelį, grietinę, garstyčias, pilti vandens, išmaišyti ir sudėti kukulaičius. Troškinti ant mažos ugnies apie 20 min.

Bulvių košę krėsti į lėkštės vidurį, šaukšto pagalba padaryti įdubimą, kaip 'lizdą'. Į jį pirmiausia dėti kelis šaukštus padažo ir pora kukulaičių ant viršaus.
 Skanaus lizdelio:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą