2011 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

KRUPNIK

Ir vėl lenkų virtuvė karaliauja pas mane.. Bet ką daryt, jei jų sriubos yra labai skanios, sočios, aromatingos? Nežinau ,ką daryt...kol kas darau sriubas ir darysiu toliau. Šiandien sriubytė iš vištienos sultinio su perlinėmis kruopomis, gražiai pavadinta KRUPNIK.  Nieko įmantraus, bet keleto būtinų elementų tikrai reikės- saliero ir provanso žolelių , arba nors jau mairūno. O ir iš sultinio kubelio šios sriubos neišvirsit, net nevarkit :)
Bet gal apie viską iš eilės...
2 l vandens
1 vištos ketvirtis, o dar geriau- krūtinėlė
1 saliero stiebas
100 g perlinių kruopų
1 didesnės bulvės
1 svogūnas
sauja kapotų petražolių
druska, pipirai, lauro lapas,
provanso žolelių 0,5 a.š. arba mairūno
1 v.š sviesto

Vandenyje verdame mėsą, salierą, lauro lapą, kol išvirs.Kruopas geriau užmerkti iš vakaro, bet jei pamiršome- verdame kartu su mėsa. Mėsą išimame, o salierą išmetame. Jei kruopos dar kietos, verdame kol beveik jau bus gatavos.
Į sultinį su kruopomis dedame svieste pakepintą svogūną ir morką, kubeliais pjaustytas bulves, smulkiai supjaustytą mėsytę, pasūdome pagal skonį ir verdame, kol bulvės išvirs. Tada beriame prieskonines žoleleles, pipirus ir verdame kol bulvės išvirs. 
Išjungiame ugnį ir suberiame kapotas petražoles. Uždengiame ie leidžiam sriubai pastovėti pusvalanduką. Patiekti tiesiog vieną arba su duona.
Skanaus!

2 komentarai: