2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

MAKARONAI SU ŠONINE IR KIAUŠINIAIS "A LA CARBONARA"

Tiems, kas kaip ir aš, dievina makaronus, šis patiekalas turi tikrai patikti, maloniai nustebinti... Kreminės konsistencijos padažas -itin skanus, turint omeny, kad kiek mažai reikia produktų ir kaip greit pasigamina. Užtruksite tik tiek, kiek virs makaronai, na ir dar truputį sukant padažą.
Kaip ir visada, stengiausi laikytis receptūros, todėl išsirinkau itališką receptą. Deja, neturėjau parmezano, o ir pažandę pakeičiau parūkyta šonine bei pridėjau Provanso žolelių ir mažą svogūną nuo savęs :) Ir dar, perskaičiau vos ne grasinimą, kad jokiu būdu nepilti grietinėlės, kaip kad mačiau ne viename lietuvaičių recepte. Atseit, tai palengvina padažo gamybą. Nes esmė ir yra tame, kad sukant tik kiaušinius ir sūrį , turi gautis baltas, kreminis padažas. Panašu, kad man gavosi :)
2 didesnėms porcijoms prireiks:


Makaronų 250 gr,

Rūkytos šoninės 200 gr,
Kietesnio fermentinio sūrio 100 gr,
2 kiaušinių,
1 mažo svogūno,
Žiupsnelio Provanso žolelių,  
Juodųjų pipirų.

Šoninę supjaustyti juostelėmis kuo ploniau ir pakepti keptuvėje kol apskrus, suberti kapotą svogūną, suberti žoleles ir pakaitinti, kol svogūnas iškeps.
Puode suplakti kiaušinius, suberti tarkuotą sūrį, pipirus, sumaišyti ir padėti į šalį.
Imti didesnį puodą nei kur su kiaušinio ir sūrio plakiniu , pilti vandens ir pastatyti virti (jo mums prireiks, kaip garų vonelės).
Makaronus išvirti (jau trečiame puode), bet nepervirti, ragauti, kad būtų vos-vos dar kietoki. Nupilti vandenį ir makaronus suversti į keptuvę su šonine, permaišyti ir minutę pakaitinti vis maišant.
Puodą su plakiniu statyti ant verdančio puodo su vandeniu, greitai suversti makaronus su šonine ir gana greitai sukti-sukti- sukti, kol padažas taps baltutėlis, kreminis. Sakyčiau, 3 minutes tikrai. Jei plaksite per ilgai- sutrauks kiaušinį, bet negalima jo palikti 'žalio'. Todėl kai jau pamačiau, kad puodo dugne pasimatė 'kiaušinienės' trupinėlis, nuėmiau nuo garų ...
Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą