2013 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis

TROŠKINTA VIŠTIENA SU GRIETINĖLE, CUKINIJOMIS IR KUSKUSU


Gardžiam patiekalui iš vištienos, maždaug keturioms porcijoms prireiks:

Vištos ketvirčių 3 vnt
Svogūno 1 vnt 
Morkų 2-3 vnt
Cukinija nedidelė, dar nesubrandinusi sėklų 1 vnt
Grietinėlės indelis 10 % , 150 ml
Kus kus kruopų 150 -200 gr
Petražolių  sauja
Druska, pipirai, prieskoniai vištienai- pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui 1 a.š.

Keptuvę gerai įkaitinau su labai nedaug aliejaus. Mėsą, jau sukapotą mažesniais gabalais ir suprieskoniuotą, gerai apkepiau iš abiejų pusių. Subėriau pjaustytus svogūnus, o kai suminkštėjo- morkas. Po poros minučių, vis pamaišant įpyliau vandens tiek, kad vos apsemtų  mėsą. Palikau troškintis pusvalandžiui geram. Tada sudėjau maždaug vieno cm storio pjaustytus cukinijos pusžiedžius ir dar troškinau, kol cukinija suminkštėjo. Supyliau gritinėlę. Skysčio neturi būti per daug- maždaug iki pusės mėsos, ar net mažiau. Subėriau kruopas ir pakaitinau dar trejetą minučių vis lengvai pamaišant. Išjungiau ugnį, sudėjau kapotas petražoles ir šiltai uždengusi palaukiau apie dešimt minučių. Gavosi labai aromatingi, lengvi, vasariški pietūs :)


1 komentaras: