2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

FARŠO KAMUOLIUKAI

Puikus užkandis bet kokia proga, o vasarą į gamtą- išvis puiku! Kiek teko gaminti ir vežtis, jie dingsta nuo stalo pirmiausiai...

Taigi, prie darbo. Mėsos imti pagal poreikį, pagal žmonių skaičių.  Pas mane šiuo atveju buvo taip:

Kamuoliukams:
Faršo kiaulienos/jautienos 0,5 kg
Batono riekelių, išmirkytų piene 2 vnt
Kiaušinis
Svogūnas sutarkuotas
Česnako skiltelė išspausta
Druska, pipirai 
Džiūvėsėlių apvoliojimui
Aliejaus kepimui.
 
Priedai:
Cukinijos griežinėliai , apkepti apliejuje, marinuoti maži pomidoriukai, alyvuogės. Žinoma, galima patiekti visai kitaip- su marinuotais kornišonais, majonezo padažu, kepta duona... Su kuo tik širdis geidžia :)

Batono riekeles gerai nuspausti, sudėti į mėsą ir gerai išminkyti su svogūnais, česnakais, prieskoniais, kiaušiniu iki vienalytės masės. Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Apvolioti juos džūvėsėliuose (galima dar papildomai ir sezamo sėklose, bus dar skaniau ir įdomiau). Dėti į gerai įkaitintą aliejų, vis vartyti, kad išliktų apvalūs, vienodai ir gerai iškeptų. Išimti ant servetėlės ir palikti atvėsti.
Tada sudėti ant apkeptos cukinijos , smeigti smeigtukais, užverti pomidorus, alyvuoges... 

SALOTOS SU VIŠTIENA IR VYNUOGĖMIS

Ypatingos...pikantiškos...abejingų tikrai neliks... O pagaminti paprasta kaip du kart du !

Mums reikės:

Pekino kopūsto,
Obuolio saldaus,
Vynuogių saldžių ,
Vištienos krūtinėlės rūkytos, tiks ir kepta,
Fermentinio sūrio gabaliukas
Batono skrebučių
Majonezo, česnako, druskos.

Pekino kopūstą susmulkinti, obuolį supjaustyti šiaudeliais, vynuoges perpjauti per pusę ir išimti sėklytes. Vištieną supjaustyt gabaliukais. Viską sudėti į salotinę, užpilti padažu iš majonezo, druskos ir spausto česnako.
Prieš patiekiant užtarkuoti sūrio, apibarstyti skrebučiais.
Aš skrebučius gaminu iš batono kubelių, pakepintų alyvų aliejuje.

 Skanaus!!!

SILKĖ PATALE

Taip taip, ta pati sena, gera silkutė, be kurios , ko gero, neapsiedavo nei vienas mūsų tėvų balius. Tikiuosi, ji dar karaliauja ant stalų? Jei ne, prisiminkime:

Silkė su galva 2 vnt,
Bulvės virtos 2 vnt,
Svogūnas 1 vnt,
Morkos virtos 2 vnt,
Burokėliai virti 1-2 vnt,
Kiaušiniai kietai virti 4 vnt,
Majonezas (Helmans, Natura, Kėdainių Extra ar pan) .

Silkę išvalyti, supjaustyti gabaliukais. Svogūną sukapoti, likusias daržoves sutarkuoti burokine tarka. Kiaušinio baltymus ir trynius sutarkuoti atskirai per smulkesnę tarką.
Stikliniame inde (nes taip gražiau :)) Sluoksniujame: bulvės, silkė, svogūnai, majonezas, burokėliai , morkos, majonezas, kiaušinio baltymai ir tryniai atskiromis krūvelėmis, kaip foto.
Skanumėlis!